2020 Dekorasyon Trendleri

2020 Dekorasyon Trendleri

2020 trendleri renkleri çevre bilincini vurgulayarak insan yaşamını doğayla daha uyumlu hale getirmeyi hedefleyen pratik, çevre dostu ve rahat tasarım unsurlarıyla fonksiyonel modern dekorasyon trendlerini oluşturmayı hedeflemektedir.

Bunlar Neler Mi Hadi Bir Göz Atalım;

1.Sıcak ve Keyifli
Hafif orkestra, oda müziği topluluğu, koro, bando gibi topluluklar için yazılan eserlerin bir bütün halinde görülmesini sağlayan notalar gibi okuma köşeleri ve rahat uzanma yerleri, samimi ve sıcak bir hava katmak için önemli unsurlardır. Huzurlu ve konfor sahibi ama aynı zamanda şık ve güzel ortamlar 2019 yılının en trend mekanlarında karşımıza çıkacak. Küçük mekanları, mikro alanları akıllı ve konforlu mobilya seçimleriyle dekore etmek ve her köşeyi değerlendirmek bu yılın olmazsa olmazlarından.

2.Renk Paletleri
2019 dekorasyonları arasında toprak renkleri olan yeşilin ve kahvenin tonları ön planda olmakla birlikte mavi, beyaz, siyah, koyu kırmızı, açık turuncu ve koyu sarı tonlar geliyor. Bu sakinlik ve doğallığın arasına katılmış metalik gri ve altın sarısı renkler şıklığı ve rahatlığı zarafeti dengeliyor. Bakır, bronz, pişmiş kil bazlı, kahverengimsi kızıl renkli, mat seramik malzemelerden üretilmiş gri ve kremin farklı tonları koyu parlak kırmızı ve şarap renklerle bir araya gelince 2019 dekorasyonunda akıllı seçimler ortaya çıkarıyor.

3.Basit Formlar ve Metal Seçimli Mobilyalar
Basit Görünümlü geometrik zarif formlar ve hatlar abartısız yuvarlanmış köşeler yeni trendin yükselen değerleri arasında “Minimalist” “İskandinav” yüksek teknolojik stillerle Retro-modern tasarımlar 2019 iç mimarisi için güçlü örnekler sunacağı dekoratörler tarafından özgün Metal mobilyalar ahşap ve yumuşak kumaşlarla birleşince ev dekorasyonunda lüks ve dayanıklı bir stil sergiliyor.

4.Koyu Ahşap, Mantar ve Parlak Işık
Natürel ahşap ve açık kahve renkleri küçük mekanlar için çok kullanışlı olmakla birlikte Koyu ahşaplar çikolata renkleriyle mekana daha lüks bir hava katacak Mantar kaplı duvarlar ve parkeler sıcak ve hoş bir görünüme sahip olacaktır.Bu tip bir ortamı karanlıktan kurtarıp parlak ve akıllıca konumlandırmış şekilde aydınlatmayı da unutmamak gerek olduğu düşünülmektedir.

5.Geri dönüşüm
Elinizde olan Mevcut kaynakları kullanıp eşi benzeri görülmemiş yeni şeyler yaratmak, dekorasyona bütünlük getiren ilgi çekici özel mobilyalar ve sanat eserlerini ortaya çıkartabiliyor olması bir avantaj haline geliyor.. Eski ağaçlardan yapılmış parkeler, duvar kaplamaları, mobilyalar bu yılın en önde gelen trendleri arasındadır.

6.Fikirlerde Orijinallik
Evde bulunan tekstil ürünleri ahşaplarla birleştirip farklı amaçlarla kullanarak orijinal, fonksiyonel bir obje ya da mobilya yapmak da bu yılın trendleri arasındadır. Böylece mekanların kişiselleştirilmesi de çok daha kolay olacaktır.

7.Süet ve kadife döşemeler
Hem şık görünüşlü hem de rahat mobilyaların tamamlayıcısı olan süet ve kadife özellikle bu senenin renklerini güzel taşıyan nitelikte kumaşlar olması Sıcak ve samimi, aynı zamanda şık ortamlar elde etmek için her daim iç mimarların ve dekoratörlerin jokerleri arasında olması dikkat çekmektedir.

8.Ahşap objeler
Bu sene bolca vitrinlerde yerini alacak dekorasyon öğelerinden biri de ahşap objeler olaması Değişik form ve geometride basit ama yalın ve süslemelerden yoksun olmaları bir o kadar da ilgi çekici ve hoş objeler olmalarıyla herkesin ilgisini çekecektir.

9.Seramik Cam Sanat Buluşması
Pişmiş kil bazlı, kahverengimsi kızıl renkli, mat seramik karolar seramik vazolar ve sanatsal objeler yükselen trendler arasındadır. Pırıldayan karo tasarımlar ve metal araç gereçler Eminim ki 2019 yılı dekorasyonuna zarif bir dokunuş getirecek. Metal ve cam objeler, aydınlatma elemanlarıyla duvar panelleri mekanları daha stil sahibi ve ayrıcalığa sahip olmasını sağlayacaktır.

10.Deri ve doğal Taş uyumu
Evinizde dekorasyon Sadece mobilyalar için değil aksesuarlar ve duvar süsleri gibi objelerde de bu yıl deri granit ve mermer sıklıkla görülecek olması .Daha çok sofistike mekanlar kurgulamak isteyenlerin vazgeçilmezleri arasında deri ve taş uyumunu yakalayabilirler. Ayrıca çerçeveli ahşap yağlı boya tablolar çok fazla tercih edilmektedir.

11.3D Tasarım
Duvar kaplamaları dekorasyon alanında özellikle son birkaç yıldır kullanılıyor ancak bu malzemelere bu yıl 3D. Kurgusu da eklendim mi Monotonluktan kurtulmak isteyenlere gösterişsiz farklılık arayanlar için ideal bir seçenek olacaktır. 2019 yılında Ahşaptan kumaşa doğal taştan seramiğe kadar her çeşit malzemeyle karşımıza çıkacaktır…

shifir