Partikül Temizleme Makinası

Partikül Temizleme Makinası

Partikül Temizleme Makinası (Diesel Particulate Filter Cleaning Machine) ; Kullanım amacı dizel araçlarda bulunan tıkanmış dizel partikül filtre,katalitik konvertör ve bilumum filtreleri sıcak ilaç ile temizlenmesi amacıyla tasarlanmıştır.

Sıcak ve soğuk olmak üzere iki ayrı düzenden oluşur. 4500 watt’ lık bir rezistansla sıvı haznesinde 20 dakikada 85 santigrat dereceye çıkartılan suyun içerisinde yeterli miktarda ilaç katılmaktadır. Bir motor yardımıyla emilen sıcak ilaç borulardan ve partikül filtre içinden geçmektedir ve aynı zamanda partikül filtreye su debisi kadar çarpma işlemi uygulanmaktadır. Partikül filtreden çıkan ilacı sıvı süzgeçten geçerek tekrar sıvı haznesine ulaşır. Bu işlem temizlik bitene kadar devam etmektedir.

Temizleme işlemi bittikten sonra durulamak maksadıyla şehir şebekesinden makineye bağlı olan su aynı yollardan geçerek soğuk su haznesine boşalır ve haznenin tahliye kısmından makine dışına atılır.Bu işlemlerin devamında partikül filtre içinde bulunan mikro gözeneklerin kurutulması için hava üreten bir kompresörle kurutma işlemi makina üzerinde sağlanmaktadır.

Makinenin üst kısmında bulunan partikül filtre tutucusu pnömatik bir sistemle yapılmış olup ayak pedalı yardımıyla partikül filtreyi tam olarak kavrayacak şekilde tasarlanmıştır.

shifir