Masaj Ve Faydaları

Masaj Ve Faydaları

Çok Uzun yıllardır masajın faydaları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kan dolaşımını artırarak masaj yaptıran kişinin rahatlamasının yanı sıra onlarca fayda sağlamaktadır.

Masaj yaptırmak günümüzde lüks  olmaktan çıkıp ihtiyaç haline gelmiştir. Artık hava alanlarında ve özel işletmelerde masaj terapisi hizmeti almak mümkün hale gelmiştir.

Masaj; çeşitli özel basınç, hareket ettirme yöntemleri kullanılarak kas, cilt, tendon ve bağ yapılarının değiştirilmesi ve rahatlaması eylemini tamamlayan bir terim haline gelmiştir. Masaj uygulayıcıları çoğu zaman ellerini ve parmaklarını kullanmaktadırlar. Masajın uygulandığı sırada gerektiğinde ön kol, dirsek hatta ayak bile kullanılabilmektedir. Hedeflenmiş olan sonuca göre hafif okşamaktan, derin basınç tekniklerinin uygulanmasına kadar değişiklik gösterebilmektedir.

Masajın bir çok faydası varken masaj salonlarına gitmeye fırsatı olmayan kişiler evlerine masaj koltuğu satın almaktadır. Günün yorgunluğunu ve stresini üzerinden atmak, fiziken rahatlamak ve kan dolaşımını düzene sokabilmek için masaj koltukları sıkça tercih edilmektedir.

shifir