1950 Li Yılların Klasikleşen Amerikan Filmleri

1950 Li Yılların Klasikleşen Amerikan Filmleri

50’li yılların klasikler arasına giren ve her defasında ödül kazanan, unutulmaz performanslarla sinema tarihindeki yerini alan filmleri, günümüzde de izlenme değerini hala daha kaybetmemiş durumdadır.  Sizler için sinema sanatının hızla yayıldığı 50’li yıllardan günümüze ulaşan ve günümüzde de değerini koruyan filmleri bir araya getirdik.

Nehir, Le Fleuve, 1951

Tom (Mel Gibson) ve Mae Garvey (Sissy Spacek), topraklarını sular altında bırakmak isteyen yerel yönetime karşı çiftliklerini koruma mücadelesi vermektedirler. Mae’nin eski sevgilisinin (Scott Glenn) toprak elde etme projesinde olduğu ortaya çıkınca gerilim artacaktır.

Ugetsu, 1953

Ueda Akinari’nin aynı isimli eserinden beyaz perdeye uyarlanan Japon filmi, 16. yüzyılda Japon Sivil Savaşları döneminde geçen bir hikâyeyi odağına almaktadır. Hikâyenin başrolleri bir kıyı köyünde yaşayan ve yakın arkadaşlar olan iki çifttir. Genjurō ve Miyagi, Genjurō’nun yaptığı çömleklerle hayatlarını geçindirmeye çalışan küçük bir ailedir ve Genjurō’nun tek amacı yaptığı çömlekleri şehirde satıp maddi anlamda düzlüğe çıkabilmektir. Tōbei ve Ohama ise, Tōbei’nin samuray olma hayaliyle uğraşan bir çifttir.

Harvey, 1950

Harvey, başrolde James Stewart’ ın oynadığı, Henry Coster tarafından yönetilmiş 1950 tarihli bir ABD filmidir. Mary Chase’in Pulitzer Ödüllü aynı adlı oyunundan sinemaya uyarlanan filmde, en iyi arkadaşı hayalinde canlandırdığı Harvey adlı bir pooka olan Elwood P. Dowd’un hikâyesi anlatılmaktadır.

Bu ve Bunun gibi bir çok öneri için web sayfamızı takipte kalınız.

shifir