Fly Anatolia Yamaç Paraşütü Okulu

Fly Anatolia Yamaç Paraşütü Okulu / THK Sertifika, FAI, APPI

Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi

Türkiye’nin bir çok yerinde faaliyet gösteren İstanbul merkezli bir yamaç paraşütü uçuş okuludur. Yılın her hafta sonu ve hafta içi başlangıç ve kulüp pilotluğu eğitimlerimiz aralıksız olarak devam etmektedir. Talepler ve istekler doğrultusunda en az 3-4 öğrenci adayı olduğu taktirde Türkiye’nin her yerinde bölgesel kurslar verilmektedir.

Yamaç paraşütü eğitimlerimizde Türk Hava Kurumu ve Fai Federasyon düzenlemeleri ve standartları kullanılmaktadır. Eğitimlerimizde havacılık sorumluluk ve disiplinini göz ardı etmeden asıl amaç olan eğlence faktörünü yakalamaya çalışıyoruz. Bilgi, bilinç ve otokontrol gelişimine dayalı, insiyatif kullanabilme yeteneğini öldürmeyen ve hobi amacından sapmayan uçuş etkinlikleri yapıyoruz.

Yamaç Paraşütü eğitimi aşama aşamadır. Başlangıç eğitimi ilk aşamadır ve gerçek anlamda sporu öğretmekten çok kişileri sporla tanıştırmak hedeflenir ve sonraki eğitimler için alt yapı oluşturulur. Kulüp pilotluğu eğitimi temel becerilerin öğretildiği asıl eğitim aşamasıdır. Bu iki aşama zorunlu aşamalardır. Pilot seviyesi, kendi uçuş kararlarını verebilen, temel becerileri tam olarak oturmuş, hava koşullarını analiz edebilecek kişilere verilir. Toplam en az 35 saat uçuş tecrübesi gerektirir. Bu seviyeye henüz gelmemiş pilotlar eğitmen veya yardımcı eğitmen gözetiminde uçuşlarını yaparlar.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ KURS SÜRELERİ VE İÇERİĞİ
YAMAÇ PARAŞÜTÜ BAŞLANGIÇ EĞİTİMİ P1-P2

İstanbul Kartal’da bulunan Ofisimizde Projeksiyon ve Görsel destekli 14 saatlik teorik dersi, öğrenilenlerin test edileceği bir sınavı, ortalama 1 günlük yer eğitimi ve eğimli arazi koşusunu 45-350 m irtifadan gerçekleştirilecek 7 uçuşu kapsar. Pratik eğitimin süresi öğrenci sayısına göre 5-7 gün arasındadır. Eğitim boyunca tüm uçuş ekipmanları FLY Anatolia Uçuş Okulu tarafından karşılanmaktadır. Tüm kurs boyunca öğrenci tek başına telsiz kontrolünde uçuşlar yapar.

YAMAÇ PARAŞÜTÜ BAŞLANGIÇ PİLOT EĞİTİMİ
BAŞLANGIÇ EĞİTİMİNDE AMAÇ;

Yamaç paraşütü başlangıç kurs adayına; teorik anlatımların dışında yamaç paraşütünü tanıtmak, düz arazide paraşüt ile koşmak ve paraşüte hakim olabilmeyi sağlayarak sporu daha yakından tanıtmaktır. Kalkışlar için gerekli olan refleksler bu aşamada öğretilir.

Öğrenci düz arazide paraşüt ile koşarak ve paraşüte hakim olabilmeyi sağlayarak sporu yakından tanır ardından Yer çalışmalarını ve küçük yamaç uçuşlarını başarı ile tamamlamış öğrencilerin yine telsiz kontrolünde kalkış ve iniş noktasında bulunacak deneyimli eğitmenler gözetiminde 45-350 metre arası yamaçlardan güvenli uçuşlar yapmalarını sağlamaktır.

Yer eğitimlerinde başarı gösteren pilot adaylarımız 45-350 metre arasında yamaçlardan telsiz kontrolünde deneyimli eğitmen gözetiminde 7 sorti uçarak kalkış ve iniş pratiğini yapma fırsatı bulur. Amaç emniyetli kalkış ve inişi öğrenmektir.

Kurs bölgeleri : İzmit Kocaeli / Gebze / Çorlu / Uçmakdere/ Serdivan veya Bolu Abant’dır. Bölge hava şartlarına bağlı olarak sorumlu eğitmen tarafından belirlenir. Uçuş bölgesine ulaşım Fly Anatolia Uçuş Okulu tarafından organize edilecek servis aracı ile sağlanmaktadır. Ekip ruhunu oluşturmak için uçuş bölgelerine kiralanacak minibüs ile gidilir .

Kursa katılım genç adaylar için 16 yaşından gün almış olmak zorunludur, 16 yaşından gün alanlar velisi tarafından imzalanacak muvafakatname ile kursa katılabilirler. Not:Eğitime keyfi , herhangi bir sebepten ara veren veya bırakan kursiyere eğitim ücreti geri ödenmez, geçerli mazereti olan kursiyer ise aynı yıl içerisinde dilerse eğitime kaldığı yerden devam edebilir.

Kursa dahil olanlar : Eğitim –Eğitim kitapçığı – Uçuş ekipmanları

Kursa dahil olmayanlar : Ulaşım – Sağlık raporu – 1 aylık THK ferdi sigorta bedeli – THK ve Pendik sportif havacılık Klüp Bağış bedeli.

THK P2 Yamaç Paraşütü Günlük Eğitim Programı için tıklayınız…

YAMAÇ PARAŞÜTÜ PİLOT EĞİTİMİ P3
Yamaç paraşütü Başlangıç Eğitimi’ni başarı ile bitiren P2 Lisansına sahip olan öğrenciler isterlerse bir sonraki seviye olan P3 eğitimine katılırlar. Yamaç Paraşütü. Başlangıç Eğitimi’ ndeki amaç Havacılığa ilgisi olan kişilerin havacılığın uygulanabilirliği en basit ve kolay olan branşı ile tanıştırarak havacılığı sevdirmektir. Başlangıç eğitimini tamamlayan P2 seviyesindeki öğrenciler kendi uçuş kararlarını henüz verebilecek seviyede olmazlar .

Bu harika Adrenalin ve Doğa sporuna güvenle devam edip kendisini bu sporda geliştirmek isteyen pilotların kendi sorumluluklarında uçuş organize edip planlama yapabilmeleri için sonraki seviye olan P3 Eğitimi’ne katılmaları gereklidir.

www.flyanatolia.com/

Telefon
+90 555 799 00 34

Adres :
Kordonboyu Mahallesi
Ankara Cad 108/27 Polat İş hanı
kat:1 34862 Kartal / İSTANBUL .

 

shifir